Kuka Inka?

Kuvassa on Inka Häkkinen, jonka takissa lukee hänen nimensä ja on iso SDP:n logo. Kuvassa Inka keskustelee äänestäjän kanssa ja kuvassa on tekstinä Inkan vaalislogan, joka kuuluu seuraavasti: Inka Häkkinen, Reilusti, rohkeasti.

Olen Inka Häkkinen, 40-vuotias Kymenlaakson hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja.

Asun Kouvolan Myllykoskella. Perheeseeni kuuluu puoliso, neljä lasta ja kaksi rescuekoiraa. Olen kotoisin Nurmijärveltä. Kymenlaaksoon tieni kulki Etelä-Pohjanmaan kautta ja Kouvolassa olenkin asunut jo 15 vuoden ajan.

Työhistoriani alkaa 25 vuoden takaa seurakunnan lastenleirien isosen työstä mansikkapeltojen ja päivittäistavarakaupan kautta sosiaali- ja terveysalalle. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja AMK, ensihoitaja AMK sekä geronomi YAMK. Sote-alan eri sektoreilla aina perushoidosta esimiestehtäviin olen työskennellyt monipuolisesti 20 vuoden ajan. Tällä hetkellä työskentelen akuuttihoidon parissa Kymenlaakson keskussairaalan päivystyksessä. Akuuttihoitotyössä minua viehättää työn nopeatempoisuus ja vaihtelu. Yksikään päivä ei ole samanlainen eikä koskaan tiedä, minkälaiseen tilanteeseen työpaikalle saapuu. Työ vaatii nopeaa päätöksentekoa ja paineen alla työskentelyä, minkä koen tuovan parhaat puoleni esiin.

Vapaa-ajallani olen aktiivisesti mukana useammassa seurayhteisössä. Urheiluareenoiden laidoille olen lähtenyt alunperin lasten harrastusten myötä 15 vuotta sitten ja toiminut siellä monissa eri tehtävissä; joukkueenjohtajana, huoltajana, kioskeissa ja milloin missäkin on tarvittu. Tällä hetkellä toimin cheerleadingin parissa joukkueenjohtajana ja valmentajana. Nämä lasten harrastusten kautta saadut aktiviteetit toimivat siis myös omina harrastuksinani. Teen ahkerasti käsitöitä ja jonkinlainen keskeneräinen neule kulkeekin lähes aina ja kaikkialla matkassa!

Minulle erityisen tärkeitä asioita lasten ja nuorten mielekkään vapaa-ajan turvaamisen lisäksi on itsensä ja työnsä kehittäminen ja työssä jaksamiseen liittyvät asiat. Pyrin omassa työssäni jatkuvasti kehittämään työtäni ja koko työyhteisön työolosuhteita. Koko ajan syvenevässä kaikkien alojen työvoimapulassa näillä asioilla ja niiden kehittämisellä on keskeinen rooli. Tämän tiimoilta olen ollut kehittämässä hoitoalan keskusteluapupalvelua, joka on huomioitu kansainvälisellä Queen Silvia Nursing Award- stipendillä.

Politiikassa ja päätöksenteossa minulle tärkeitä arvoja on oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo. Päätöksenteon tulee olla avointa ja suoraselkäistä.

Reilusti, rohkeasti.

Inka